Ciorba de porc cu legume

de Rocsi in Ciorbe, 17 Oct 2016 | 36082 vizualizari

 

Va spun sincer, nu am mancat ciorba de porc de cand eram mica. Dupa atatea ciorbe de pui si de legume, simteam de nevoia de o altfel de ciorba, sa fie cu alta carne, mai altfel. Am vazut ca am o bucatica de pulpa de porc in congelator si am zic ca neaparat trebuie sa incerc sa fac o ciorbita din ea. A fost atat de buna, satioasa si gustoasa, iar ai mei au fost foarte incantati de ea si cica sa le mai fac ;)

 

INGREDIENTE

  • 650 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 mana de pastai galbene subtiri
  • 2 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 canita mica suc de rosii de casa
  • 400-500 ml bors de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu legume:

Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc.
Intre timp pregatim legumele.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.
Pastaile le curatam la capete, le spalam si le taiem bucatele.
Rosia o decojim si o facem cubulete, ardeiul galben si kapia ii taiem bucatele mici.
Cand incepe carnea sa fiarba, o spumam bine.
O lasam sa fiarba pe jumatate, apoi dam drumul legumelor pregatite mai sus, plus jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt.

Curatam cartofii, ii taiem cuburi. Dupa ce au fiert si legumele cam 10 minute in ciorba, punem si cartofii.
Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand sunt bine patrunse toate, turnam sucul de rosii si borsul fierbinte.
Amestecam si gustam daca mai este necesar sa mai punem ceva.
Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi tragem oala de pe foc.
Presaram restul de patrunjel verde tocat, acoperim ciorba 10 minute, apoi este numai buna de servit.

Merge de minune atat simpla cat si cu smantana.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza rosie cu carne de porc